Autoverzekering

Over een autoverzekering valt heel veel te vertellen. In volgend artikel zal je heel veel over de autoverzekering te weten komen en hoe je net geld kan besparen met je autoverzekering. Eerst en vooral wil ik vertellen dat het in België verplicht is om een autoverzekering te hebben voordat je op de weg mag rijden. Gelukkig maar, want als je een ongeval zou hebben waarmee je niet in fout bent en de andere persoon heeft geen autoverzekering, dan is het heel moeilijk om je geld alsnog te ontvangen. Dus een autoverzekering is verplicht en dat is maar goed ook.

Welke soorten autoverzekeringen zijn er ?

In België kan je kiezen tussen verschillende soorten autoverzekeringen. De eerste is een BA, een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering. Dit is de standaard autoverzekering die de meeste mensen hebben en vaak ook de goedkoopste verzekering voor mensen die veel rijden.
De volgende soort autoverzekering is de kleine omnium verzekering. Deze autoverzekering is een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering met enkele extra opties. Dit zijn opties waarmee wanneer je in fout bent toch terugbetaald wordt door je verzekering. Een kleine omnium verzekering dekt:

• brand;
• diefstal of vandalisme;
• glasbreuk;
• schade door een natuurramp: overstroming, hagel, storm, vallende stenen,…
• aanrijding met een dier.

Vervolgens heb je een grote omnium verzekering. Dit is eigenlijk hetzelfde als een kleine omnium verzekering maar dan met extra opties. Een grote omnium verzekering dekt:

• een ongeval, zelfs als u dat veroorzaakte. De verzekering komt tussen voor de herstelling (onderdelen en werkuren) of de vervanging van uw wagen;
• brand;
• diefstal of vandalisme;
• glasbreuk;
• schade door een natuurramp: overstroming, hagel, storm, vallende stenen,…
• aanrijding met een dier;
• andere schade aan uw voertuig (bv. tijdens het inladen van boodschappen beschadigt u met uw winkelwagentje een koplamp).

Vervolgens heb je ook een kilometerverzekering. Dit is een zeer interessante autoverzekering voor mensen die minder dan 15,000 kilometer per jaar rijden. Bij een kilometerverzekering betaal je voor het aantal gereden kilometer per jaar.
Voor jongeren heb je ook een jongerenverzekering. Jongeren zijn een doelgroep die in een duurder segment vallen omdat jongeren vaker ongevallen veroorzaken. Je hebt speciale autoverzekeringen voor jongeren die wat goedkoper zijn en deze heten de jongerenverzekering.

Dit zijn de autoverzekeringen waartussen je kan kiezen in België. Heb je gekozen welke van bovenstaande autoverzekering je wilt hebben? Dan kan je overgaan om een autoverzekeraar te vinden en dan liefst nog eentje die niet teveel vraagt voor een autoverzekering.

Een autoverzekering vinden bij een autoverzekeraar.

De volgende stap die je moet nemen is het kiezen voor de juiste autoverzekeraar. In België zijn er enorm veel autoverzekeraars en dus ook verschillende prijzen voor dezelfde autoverzekering. Wanneer je toch hetzelfde krijgt kan je beter minder betalen lijkt mij en kan je dus ook het best kiezen voor de goedkoopste autoverzekering. Maar hoe kan je nu weten wat de prijs is voor een autoverzekering bij een bepaalde autoverzekeraar of nog beter gezegd, welke autoverzekeraar kan de goedkoopste autoverzekering aanbieden ?

Hoe een autoverzekering vergelijken ?

Het internet is iets waar je veel geld mee kan besparen. Vele bedrijven merken ook dat ze heel wat extra kunnen verdienen met een website en hun diensten en producten te kunnen aanbieden via het internet. Ook bij de autoverzekering niche hebben heel veel aanbieders een website en een tool om hun autoverzekering online te berekenen zodat je snel weet wat je bij hun zou betalen. Doe deze vergelijking bij vele autoverzekeraars en je weet snel welke de goedkoopste autoverzekering kan aanbieden.
Ook zijn er websites zoals MeFirst die je helpen bij deze vergelijking. Je hoeft bij hun enkel je persoonlijke gegevens op te geven voor een autoverzekering en zij maken een vergelijking bij verschillende autoverzekeraars voor jou. Een autoverzekering vergelijken kost geen geld, duurt amper 5 minuten en je kan heel veel geld besparen met deze vergelijking uit te voeren.

Extra tip bij een goedkope autoverzekering.

Iedereen heeft wel een bankrekening en ook je bank houd zich bezig met verzekeringen zoals bijvoorbeeld ook de autoverzekering. Omdat je bank al diensten van jou bij hun heeft kunnen zij meestal extra kortingen aanbieden en dus ook de goedkoopste autoverzekering aan te bieden. Ik had al jaren mijn autoverzekering bij mijn standaard bank. Ben vervolgens een autoverzekering vergelijking van MeFirst gaan uitvoeren en gemerkt dat ik elders meer dan €100 kon besparen. Ik wou daarom overstappen en mijn bank daarover geïnformeerd. Vervolgens heeft mijn bank een nieuwe autoverzekering berekening uitgevoerd en mij een goedkopere autoverzekering aangeboden. Makkelijk en snel enkele 100den euro’s bespaart per jaar.

Rij je weinig? Neem een kilometerverzekering.

Een autoverzekering is verplicht in België en dit geld ook voor mensen die amper de baan opkomen. Echter voor mensen die weinig de baan op gaan raden wij aan om een kilometerverzekering te nemen. Deze autoverzekering is goedkoper voor mensen die weinig rijden omdat je hier ook betaald per kilometer die je hebt gereden. Het gaat hier echt over 100den euro’s die je per jaar kan besparen op je autoverzekering wanneer je weinig rijd.